Det är inte bara böcker som du kan skaffa dig digitalt. I dagsläget finns även en lång rad olika tjänster för filmer och tv-serier som du kan använda dig av antingen gratis eller via en avgift.

De flesta är väl vid det här laget bekanta med de så kallade Play-kanalerna. Dessa är tilläggstjänster till tv-kanalens eget utbud och innehåller ofta egna produktioner och tidigare visade program. Flera av Play-kanalerna är gratis för alla medan vissa väljer att ta ut en månatlig avgift.

Streamingtjänster

Den kanske mest kända streamingtjänsten är nog Netflix som i dagläget finns över hela världen. Vill du ta del av denna tjänst måste du prenumerera. Denna prenumeration innebär att du betalar en viss summa i månaden för att ta del av så många filmer och tv-serier som du önskar. Utbudet är relativt väl tilltaget med många egna produktioner. Bland annat storhiten Stranger Things.

HBO har en egen streamingtjänst som fungerar precis som konkurrenten Netflix. Du betalar med andra ord en månadsavgift för att få tillgång till alla filmer och Tv-serier som bolaget har rättigheterna till. Vissa är förstås också egna produktioner medan andra är köpta licenser. Ett exempel på populär serie från HBO är förstås Game of Thrones.

Hyra film

Tidigare kunde man i många fall hyra film i matbutiken. Men det är i historia idag. I större städer finns visserligen fortfarande några få videouthyrare kvar men de blir färre och färre. Den stora trenden idag är istället att hyra sina filmer via nätet.

Här finns en lång rad tjänster från olika leverantörer. SF, det vill säga Svensk Filmindustri, har sin egen uthyrningstjänst med riktigt stort utbud. De flesta dessutom dubbade eller textade på svenska. Är du inte lika kinkig när det gäller översättningen kan du även välja exempelvis Googles Play-funktion med mängder av filmer och tv-serier på lager som du kan hyra eller köpa mot en relativt överkomlig summa.