Intresset för mat och matlagning är större än någonsin. Vissa skulle kanske kalla detta intresse för ironiskt eftersom vi samtidigt lagar mindre mat än någonsin tidigare. Statistik från våra förlag visar dock att det publiceras flera kokböcker varje dag så intresset tycks närmast omåttligt. Det samma gäller förresten tidningar. Det finns mängder av tidningar som handlar om mat och dryck. Ta en titt i tidningshyllan i närmsta butik och du kommer förstå vad vi pratar om.

En del av intresset för mat hänger förmodligen ihop med vårt intresse för resor och andra kulturer. Vi drömmer om att återskapa semesterkänslan och smaken av exotisk mat även hemma i våra egna kök. Och kokböcker i all ära men med tillgång till internet blir utbudet av både recept och kunskaper så mycket större än vad någon boksamling någonsin kommer att kunna erbjuda.

Tidningar, forum och bloggar

Eftersom matlagning är så populärt och ett så pass eftersökt ämne så finns det förstås massor av resurser. De största tidningarna, som exempelvis Allt om mat erbjuder digitala versioner av tidningen samt dess recept. Under recepten finns i många fall också möjlighet för läsarna att kommentera receptet. Det är alltid värt att läsa kommentarerna för att se om andra personer råkat ut för några problem och hur de åtgärdade dessa. Du kan även hitta recept och tips på mat och dryck via de större tidningarna som exempelvis Expressen och modetidningen Elle.

När det gäller forum finns det ett flertal att välja mellan. Det med mest professionella kockar och bagare kallas Professional secrets. Här kan du ställa frågor och få svar från mycket kunniga personer inom olika områden. Receptsidan Tasteline har visserligen inte rena forum men många diskussioner pågår under de många olika recepten som du hittar på sidan. Receptens skapare är allt från glada amatörer till kunniga kockar och kändisar.