Kultur kan betyda många olika saker för olika personer. Själva begreppet kan användas för att beskriva allt från Nobelstiftelsens litteraturpris till filmer och populärmusik. Kanske är du intresserad av konst och vill veta mer om de senaste utställningarna. Eller så vill du bara diskutera de senaste nyheterna med likasinnade.

Att använda sig av Facebook-grupper är visserligen möjligt men problemet är att dessa ofta innehåller många personer vars främsta intresse kanske inte är att diskutera kulturen utan mer styra den eller bara trolla för att locka fram reaktioner från andra. Att hitta bra diskussionsgrupper är med andra ord svårt.

Kulturnyheter

Att hitta kulturnyheter är betydligt enklare än att hitta balanserade och intressanta diskussioner om desamma. Ett sedan länge gångbart alternativ är förstås SVT:s Kulturnyheter som funnits med sedan långt innan kanalen tog klivet ut på nätet. I dag kan du nå sidan direkt via SVT och där läsa om det allra senaste inom allt från konst och musik till de senaste amerikanska tv-serierna. Till skillnad från många andra tjänster som tar betalt för visst innehåll är allt från Kulturnyheterna gratis för alla som vill läsa. Ett bra budgetalternativ om inte annat.

Mer nyheter hittar du via de större dagstidningarna som DN:s kultursidor som i dagsläget innehåller artiklar med möjlighet till kommentarer för den som har ett konto. Sidorna innehåller även debattinlägg och krönikor av varierande slag. En stor del av innehållet är gratis för alla att läsa men stora delar döljer sig förstås bakom en betalvägg. Men för den som uppskattar kulturnyheter kan det ändå vara värt att betala avgiften för att få tillgång till det allra senaste.

Att hitta diskussionsgrupper om kultur är desto svårare. De flesta förlitar sig på Facebook som sin källa för diskussion vilket visserligen innebär att diskussionen är öppen för fler människor. Men det innebär också att allt för högljudda grupper lätt kan ta över en enda diskussion och få den att spåra ur.