Är du än av alla dem som älskar att läsa och som ständigt är på jakt efter något nytt, eller klassiskt att sätta tänderna i? Då är du förmodligen också medveten om hur snabbt bokhyllan fylls av böcker och hur man, som en sann bokälskare, inte kan förmå sig att skiljas från någon av sina “skatter”.

En enklare, och mer platsbesparande lösning är att vända sig till någon av alla de digitala tjänster som dykt upp på marknaden. Gör inte misstaget att tro att du behöver en dyr Ipad för att kunna ha nöje av e-böckerna. Faktum är att det går precis lika bra med en billigare läsplatta. Specialtillverkade plattor som enbart är tänkta för läsning finns att köpa från exempelvis amerikanska Amazon eller Adlibris här hemma i Sverige.

Tjänster för e-böcker

När du väl införskaffat en lämplig läsplatta återstår då frågan, vilken tjänst ska man välja? Föredrar du att läsa på svenska finns det prenumerationstjänster som exempelvis Bookbeat, Nextory och Storytel. Dessa tjänster erbjuder ett stort utbud av litteratur både i form av e-böcker och som ljudbok för den som föredrar att lyssna på böcker istället för att läsa dem.

Vill du istället bara köpa de böcker du är intresserad av finns Adlibris egen tjänst Letto, eller Bokus Dito. Båda ger dig möjlighet att köpa de e-böcker du vill ha från Adlibris respektive Bokus. Böckerna kan sedan laddas ner via respektive app och läsas direkt i surfplattan eller mobilen.

Om du tycker om litteratur på engelska finns flera alternativ. Både prenumerationstjänster som Audible där du får välja en bok varje månad, eller tjänster där du kan köpa böckerna. Exempel på detta är exempel Amazon Kindle som fungerar på ungefär samma sätt som Letto och Dito.

Alla ovan nämnda tjänster erbjuder ett stort utbud av intressanta och läsvärda böcker. Både klassiker och nyskrivna verk av populära författare. Det gör de elektroniska böckerna till en god och platsbesparande konkurrent till den klassiska fysiska boken.