Att diskutera musik har i många fall blivit ganska svårt och ofta är musikintresserade tvungna att brottas med allt för hängivna fans i diskussionsfälten under nya låtar eller videos. Bloggar kan visserligen fylla en viss funktion men för det stora flertalet är bloggskrivandet inte mycket mer än att tala ut i tomma intet utan någon större respons.

Så hur gör man då om man inte har vänner med samma stora musikintresse? Att söka sig till internet är förstås ett av de mer självklara svaren. Det finns inte någon större uppsjö av diskussionsforum för musik. men den som letar kan förstås hitta ett och annat guldkorn.

Forum för musikdiskussioner

Den digitala nyhetssajten IDG erbjuder ett helt forum för den musikintresserade. Detta kallas Studio forum och är ett förhållandevis aktivt forum med diskussioner rörande det mesta inom musikens värld. Det finns även möjlighet att starta en egen tråd om ingen av de aktiva trådarna passar dina intressen.

Musiktidsskrifter på nätet

Vill du hellre läsa om musik än att diskutera finns det ett flertal olika tidningar att välja mellan. De allra flesta fysiska tidningar erbjuder idag en digital form av samma tidning vilket innebär att du ofta kan läsa den på nätet. Tidningarna erbjuder också, i många fall, en gratissajt med mängder av intressant information om musik. I vissa fall har man även diskussionsforum där musikintresserade kan diskutera olika aspekter av sitt intresse.

Det finns även digitala publikationer, som Musikermagasinet, utan någon fysisk tidning. Då är det den digitala varianten som gäller. Precis som när det gäller fysiska tidningar har man en välfylld hemsida med massor av information helt gratis.

Internet har gjort det möjligt för oss att diskutera våra intressen med människor från hela världen och om du klarar av att föra en diskussion på engelska finns det mängder av tidningar och forum, där du kan dela ditt intresse med andra oavsett var de befinner sig.